Κέρδισε eatCoins
1500 Resto Wine Bar
Περιγραφή
1500 Resto Wine Bar στην Σαντορίνη μια έκρηξη ηφαιστείου κατέστρεφε το μινωικό πολιτισμό και σχημάτισε τη Καλντέρα της Σαντορίνης. Καλδέρα(ισπανικά caldera σημαίνει «καζάνι») είναι η εδαφική κοιλότητα που σχηματίζεται όταν υποχωρεί το τμήμα ενός ηφαιστειακού κώνου ή όταν διαβρώνονται βαθμιαία τα εσωτερικά τοιχώματα του. Το περίγραμμα της καλδέρας της Σαντορίνης σχηματίζεται από τα νησιά Σαντορίνη, Ασπρονήσι και Θηρασία. Σήμερα πολλά πολλά χρόνια μετά, η θέα της Καλδέρας ασκεί επάνω μας μια ακαταμάχητη μαγεία. Μια έλξη που πλανιέται πάνω στους βράχους με μια υπόσχεση απειλής.
Η μοίρα του νησιού προκλητικά επικίνδυνη. Η ομορφιά του τοπίου, το φως του Αιγαίου, ο άνεμος που φυσά συνεχώς κάνει τους επισκέπτες της Σαντορίνης να γυρίζουν πάντα πάλι εδώ. Σήμερα το 1500 Resto Wine Bar είναι ένα πανέμορφο εστιατόριο στα Φηρά απέναντι από τη Καλδέρα. Σε ένα παραδοσιακό Κυκλαδίτικο δίπατο σπίτι ένα ρομαντικό και ατμοσφαιρικό εστιατόριο 1500 Resto Wine Bar μας περιμένει. Μινιμαλιστική η διακόσμηση γεμάτη χρώματα και νεανική διάθεση. Η βεράντα του δεύτερου ορόφου προσφέρει μια απίστευτη θέα στο Αιγαίο, ένα χώρο ιδανικό να ζήσουμε και να γευτούμε για λίγο το όνειρο. Ένας χώρος για τους λάτρεις του φρέσκου αιγαιοπελαγίτικου ψαριού.
Κάθε μέρα τα σαντορινιά ψαροκάικα φέρνουν στο εστιατόριο 1500 Resto Wine Bar στην Σαντορίνη τη πολύτιμη ψαριά τους και οι τυχεροί επισκέπτες του εστιατορίου απολαμβάνουν τα δώρα της θάλασσας. Αρχίζουμε με τα γευστικότατα χειροποίητα ψωμάκια από πετρόμυλο με ελιές, λαδάκι και μους σολομού. Για πρώτο πιάτο η επιλογή πλούσια και τι άλλο? Ορεκτικά! Ταραμοσαλάτα λευκού ταραμά, φάβα Σαντορίνης, χταποδάκι στα κάρβουνα, γεμιστό καλαμάρι με φέτα, πιπεριές φλωρίνης και ντοματούλα ψητή στα κάρβουνα καθώς και μπακαλιαροκεφτέδες. Για κυρίως πιάτο «Από το Αιγαίο» του menu διαλέγουμε Aστακό στη σχάρα με ρίγανη, ψητά λαχανικά και λαδολέμονο, αστακομακαρονάδα και ό,τι φρέσκο ψάρι έχει βγει εκείνη τη μέρα. Από το «Θάλασσα και στεριά» διαλέγουμε το συνδυασμό ουρά αστακού και φιλέτου με τη κλασική σάλτσα Cafe de Paris.
Από το «Στεριά» στο 1500 Resto Wine Bar διαλέγουμε Chateaubriant με sauce Bearnaise, φιλέτο Μοσχαρίσιο με σάλτσα Cafe de Paris, μπιφτεκάκια σπέσιαλ, κοτόπουλο μαριναρισμένο στη σχάρα πάνω σε λευκή μελιτζάνα, ψητή ντομάτα και κατσούνια με Pesto. Μεγάλη ποικιλία από συνοδευτικά και σαλάτες και pasta και υπέροχα rissoto. Και η απόλαυση τελειώνει με μια πανακότα με μέλι και λεβάντα ή με ένα ρυζόγαλο με καραμελωμένη ζάχαρη ή με ένα σουφλέ σοκολάτας και παγωτό βανίλια ή με ένα γλυκό του κουταλιού φτιαγμένο με μεράκι και τέχνη από τη μαμά της Τζίνας.