Κέρδισε eatCoins
Το Τρίκυκλο
Περιγραφή
Σε ένα πανέμορφο κτήριο του πεζόδρομου της Πυθέου και στον αριθμό 34 θα βρείτε το μεζεδοπωλείο Τρίκυκλο. Δημιουργήθηκε το 1997 από ανθρώπους που αναζητούσαν ένα χώρο που θα γίνει και δικό τους στέκι. Η αγάπη τους μοιράζεται ανάμεσα το παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, τα εκλεκτά αποστάγματα μικρών Ελλήνων παραγωγών και στην καλή μουσική. Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί και στην ποιότητα των υλικών, που είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς αναζήτησης σε όλη τη χώρα.
Ο χώρος του είναι πολυδιάστατος και ιδανικός για όλες τις ώρες την ημέρας και όλες τις εποχές του χρόνου. Ο ζεστός εσωτερικός του χώρος έχει διακοσμηθεί με έντονο το στοιχείο του ξύλου και τους χειμερινούς μήνες φιλοξενεί πλειάδα εκδηλώσεων. Σας συντροφεύει με ζωντανή μουσική, θεατρικές παραστάσεις, αλλά και επιλεγμένες εκθέσεις και παρουσιάσεις. Το καλοκαίρι το σκηνικό αλλάζει με το Τρίκυκλο στην Αθήνα να σας υποδέχεται στην καταπράσινη αυλή του ή τα τραπεζάκια στον πεζόδρομο. Είναι επίσης άρτια επιλογή για τη διεξαγωγή είτε φιλικών, είτε επαγγελματικών εκδηλώσεων.
Στο Τρίκυκλο στο Νέο Κόσμο θα μπορέσετε να επιλέξετε από έναν κατάλογο που αποθεώνει την ελληνική κουζίνα, χωρίς όμως να λείπει η φαντασία και η δημιουργικότητα. Ξεκινήστε με μία σαλάτα Έδεσμα, με Φύλλα πράσινης σαλάτας, κόκκινη και πράσινη λόλα, baby ρόκα, ξερό σύκο, μαλακό κατσικίσιο τυρί (Ερίφι), Ακροκώλιον (Ελληνικό προσούτο Στρεμμένου) και Βινεγκρέτ λεμονιού. Για ορεκτικό επιλέξτε απολαυστικό ροζ Χούμους με πατζάρι, Μελιτζάνα φούσκα (με κόκκινη σάλτσα και μανούρι), ή Μανιτάρια λαζαρίνες γεμιστά με τυρί και καπνιστό χοιρινό. Από τους κρεατομεζέδες επιβάλλεται να δοκιμάσετε το Σύγκλινο (Χοιρινό καπνισμένο με ξύλα φασκομηλιάς και βρασμένο σε χυμό φρέσκου πορτοκαλιού, που σερβίρεται σε ελαιόλαδο), τη Χοιρινή τηγανιά, με σύκα, δαμάσκηνα, κρέμα γάλακτος και 12 μπαχαρικά, αλλά και τα ζουμερά μοσχαρίσια μπιφτέκια τους.
Με την ίδια αφοσίωση και το ίδιο μεράκι έχουν επιλεγεί και τα ποτά που θα συνοδέψουν στο γεύμα σας στο Τρίκυκλο στην Αθήνα με μία γκάμα 15 και πλέον Ελληνικών κρασιών, πάνω από 20 ετικέτες μπύρας (όσα και τα χρόνια της παρουσίας του μεζεδοπωλείου), κυρίως από Έλληνες μικροζυθοποιούς και μεγάλη ποικιλία σε ούζο και τσίπουρο (παλαιωμένο ή μη).