Κέρδισε eatCoins
Luma
Περιγραφή
Το LUMA βρίσκεται σε ένα διατηρητέο κτίριο, στον αριθμό 2 της οδού Φερεκύδου, στο Παγκράτι, σε μια από τις πιο γραφικές, «μποέμ» συνοικίες της Αθήνας, λίγα μέτρα πίσω από το Καλλιμάρμαρο.Ο χαρακτήρας του χώρου είναι εμπνευσμένος από την ιταλική κουλτούρα, ενώ συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία, που αλληλεπιδρούν για να ταιριάξουν τόσο με τη φυσιογνωμία της γειτονιάς όσο και των γεύσεων.
Όσο για την αρχιτεκτονική, το νεοκλασικό κτίσμα του LUMA, το οποίο έχειδιατηρήσει τον παραδοσιακό χαρακτήρα του, χωρίζεται σε 4 δωμάτια. Μπαίνοντας συναντάς έναν ζεστό χώρο, που αμέσως σε μεταφέρει σε μια κρυμμένη τρατορία στα σοκάκια της Νάπολης. Καθώς περιηγείσαι στον χώρο, ξεπροβάλλει η ανοιχτή κουζίνα με τον χτιστό της φούρνο. Εκεί βρίσκεται το 2ο επίπεδο του εστιατορίου,στο οποίο είναι φανερές οι επιρροές από την ιταλική ριβιέρα. Ανεβαίνοντας τη σκάλα, το σκηνικό αλλάζει. Μεταβαίνεις στον 3ο χώρο, σε μια ταράτσα, με περιμετρική θέα, η οποία λειτουργεί όλο τον χρόνο, για να προσδώσει μια γεύση από τη μαγεία κάθε εποχής. Όμως, η πιο prive «γωνιά» του εστιατορίου βρίσκεται στο υπόγειο. Στο ειδικά διαμορφωμένο walk-in κελάρι με τα λίγα τραπέζια και την πιο ατμοσφαιρική του αίσθηση, τον οποίο μπορείς να κλείσεις και για καποιο prive event.
Στο LUMA η φράση «μοντέρνα τρατορία» μεταφράζεται σε ένα
μείγμα παραδοσιακού και μοντέρνου, με κλασικές ιταλικές συνταγές, αλλά και πιάτα με ένα ξεχωριστό twist. Αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα, φρέσκια πάστα, την οποία οιεπισκέπτες βλέπουν να παρασκευάζεται κάθε μεσημέρι, μια επιλογή από φινετσάτα anti pasti κι από γλυκά με γευστικές ισορροπίες, συνδιαμορφώνουν το μενού, το οποίο επιμελήθηκε ο Εxecutive Chef Κώστας Καρακώστας και ο Head Chef
Γιάννης Νιτσόλας.
Στις επιλογές του μενού, από τα antipasti ξεχωρίζει η Foccacia con Stracciatella di Buffala, η οποία γίνεται το ιδανικό to-share ξεκίνημα, ενώ από τα πρώτα πιάτα κλέβουν τις εντυπώσεις η ιδιαίτερη εκδοχή της carbonara με Ναπολιτάνικα ζυμαρικά Paccheri. Η πίτσα που θα πρέπει κανείς να δοκιμάσει είναι η Amatriciana με την αγαπημένη σάλτσα ζυμαρικών να αποκτά μια διαφορετική υπόσταση, αλλά κι η λευκή πίτσα Mortadella e Pistachio με ένταση και χαρακτήρα. Τέλος, χάρη στην τραγανή της υφή και τους συνδυασμούς των γεύσεων που προσφέρει σε ένα πιάτο, η Costoletta alla Milanese αποτελεί μια από τις πιο ξεχωριστές προτάσεις. Το μενού δεν θα μπορούσε να μη συνοδεύεται από μια ισάξια και πλούσια ποικιλία σε κρασιά, με καταγωγή από όλο τον κόσμο. Οι ετικέτες των κρασιών είναι χωρισμένες με γνώμονα την «ταυτότητά» τους, ώστε οι επισκέπτες να διαλέξουν εκείνο, που ταιριάζει τόσο με την επιλογή του φαγητού όσο και με τις προτιμήσεις τους.