Κέρδισε eatCoins
Aperio cucina & vino
Περιγραφή
Ένας ευήλιος χώρος, ένας χτιστός φούρνος, πλακόστρωτο πάτωμα
που παραπέμπει στη
μποέμ συνοικία Trastevere της Ρώμης και ρετρό ντεκόρ είναι τα στοιχεία που
κερδίζουν
αυτόματα όποιον επισκεφθεί το Aperio Cucina & Vino.Το Aperio Cucina & Vino σε προϊδεάζει για την
ιταλική γευστική του εμπειρία. Eπικεφαλής στο menu είναι ο Head Chef Τζουλιάνο
Πασο, ο οποίος δημιουργεί υπό την καθοδήγηση της πολυετούς εμπειρίας στην
ιταλική κουζίνα, του chef Κώστα Καρακώστα.Ο ειδυλλιακός κήπος συνδυαστικά με
την αφιερωμένη κουζίνα του στην ιταλική κουλτούρα, καθιστούν το Aperio
Cucina & Vino, ως τον απόλυτο Ιταλικό προορισμό. Εκεί, ένα πλούσιο πλατό με
τυριά και αλλαντικά θα συνοδεύσουν άριστα μια μεγάλη ποικιλία από ετικέτες
ελληνικών και ιταλικών κρασιών, οπως και άλλων απο τον διεθνή αμπελώνα.
Παράλληλα ο χτιστός φούρνος στον χώρο του εστιατορίου είναι το μυστικό που
κρύβεται πίσω από την φρεσκοζυμωμένη, τραγανή και μυρωδάτη πίτσα του. Αξίζει
μάλιστα κανείς να δοκιμάσει την απολαυστική εκδοχή της ιταλιάνικης πίτσας με
την burrata, αλλά και την amatriciana, την παραδοσιακή συνταγή μακαρονάδας που
εφαρμόζεται επάνω σε pizza.To menu συνεχίζει με κλασικές γεύσεις της Μπότας:
τραγανή polenta με παρμεζάνα και guancial, μοσχαρίσιο carpaccio με Pecorino
Romano και vitello tonnato για την αρχή. Δεν γίνεται ωστόσο να μην αναφέρουμε
και τις παπαρδέλες alla norcina με λουκάνικο και πάστα τρούφας, ένα από τα πιο
χαρακτηριστικά πιάτα του Aperio Cucina & Vino, όπως και τα
linguini alle vongole ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες. Στα κυρίως αξίζει
να δοκιμάσετε τα ριζότο που αλλάζουν με βάση τα εποχιακά υλικά και πρώτες ύλες
καθώς και την Tagliata di Manzo απο USA black angus outside skirt.
Tέλος για τον «γλυκό», ιταλιάνικο κατάλογο αξιοσημείωτες επιλογές είναι αν
μη τι άλλο το tiramisu, η panna cotta βανίλιας με σμέουρα και μύρτιλο και η
lemon pie σε αποδομημένη μορφή, με σμέουρα. Επισκεφθείτε το εστιατόριο Aperio
Cucina & Vino στο Χολαργό για ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι στην
ιταλική κουζίνα!